Categorie: Veiligheid

Veiligheid staat voorop ook up uw boot, lees hier alles over veiligheid aan boord zodat u goed voorbereid bent en de juiste veiligheidsmiddelen aan boord hebt.

Man met een reddingsvest in het water

Reddingsvesten en zwemvesten voor meer veiligheid aan boord

De ene keer hebben we het over een zwemvest terwijl we het de andere keer over een reddingsvest hebben, maar wat is nu het verschil? Is er eigenlijk wel een verschil tussen een zwemvest of reddingsvest? Een zwemvest is bedoeld als drijfhulpmiddel en helpt je dus met het drijven in het water, je moet zelf je positie in het water houden. Een reddingsvest daarintegen is gemaakt om je te redden, bijvoorbeeld buiten bewustzijn bent. Een reddingsvest zorgt ervoor dat wanneer je ter water raakt je op de rug komt te liggen met je hoofd omhoog zodat je mond vrij wordt gehouden van water.

Lees verder »
Verhoog de veiligheid aan boord met een reddingsboei

Veiligheid voor de pleziervaart

Veiligheid boven alles, dit geld ook aan boord. Maar wat moet ik nu eigenlijk aan boord hebben? Een zwemvest? Een anker? Misschien een brandblusser? Om de veiligheid voor iedereen aan boord te waarborgen dient de uitrusting op uw pleziervaartuig aan bepaalde eisen te voldoen, ook dient u bepaalde uitrusting verplicht aan boord te hebben terwijl anderen gewoon handig zijn om aan boord te hebben.

Lees verder »
Ga naar de inhoud